Alliansens manifest skapar säkra jobb för alkoholsmugglarna

|Pressmeddelande

Idag presenterade alliansen sitt valmanifest, som de kallar jobbmanifestet. Högre skatt på vin och öl med hela 13 procent var en av punkterna.  Syftet med detta är rent finansiellt för att bidra till välfärden med 1, 1 miljarder. Men alliansen riskerar att bita sig själv i svansen: höjd alkoholskatt kommer att leda till ökad gränshandel och ökad organiserad spritsmuggling. Konsekvenserna av alliansens jobbmanifest är visserligen att det skapas arbetstillfällen, men så även i gränshandeln och i den svarta sektorn. Grattis alla alkoholsmugglare och spritlangare! Era jobb kommer definitivt att vara säkra!

Alliansens förslag på höjd vin- och ölskatt är rent huvudlöst. Redan idag är skattenivån på tok för hög och gränshandeln fortsatter att öka trots att kronans kurs mot euron varit låg. Detta visar försäljningssiffror från såväl SVL som Sveriges Bryggerier. Svenskarna har redan i sitt handelsmönster visat att man inte accepterar en alltför hög alkoholskatt i relation till sina grannländer. När skillnaden är stor och det finns pengar att spara ökar gränshandeln.

Alliansens skattehöjning drabbar främst ungdomarna. Vi vet att i stort sett alla ungdomar har ett mobilnummer till en spritlangare som varken kollar ålder eller nykterhet. En kraftig ökning av skatten riskerar att inte ens att generera mer intäkter till staten. När en alltför stor andel väljer att handla utomlands tappar man skatteunderlag. De enda som tjänar på en höjd alkoholskatt är den kriminella verksamheten som tjänar grova pengar på att sälja smuggelsprit. Grattis alla alkoholsmugglare som plötsligt fått ett jobbmanifest i present!

Fler nyheter

2023 års undersökning om e-handeln med alkohol

|Pressmeddelande

E-handeln med alkoholhaltiga drycker följer övrig e-handel och minskar, visar den senaste e-handelsundersökningen genomförd av Kantar Public på uppdrag av Sprit & Vinleverantörsföreningen. Samtidigt ökar konsumenternas intresse för att prova e-handel av alkohol. Undersökningen, som genomfördes av Kantar Public i … Läs mer

SVL firade 25 år!

|Nyhet

I 25 år har Sprit & Vinleverantörsföreningen således varit den samlande rösten för dryckesbranschen i Sverige. Det firade vi med en inspirerande eftermiddag den 27 april tillsammans med inbjudna gäster från såväl branschen, politiken som näringslivet. Vi hade glädjen att … Läs mer