Fakta

Den svenska dryckesbranschen är stor och varierande – den inkluderar vin, sprit, öl, cider och diverse blanddrycker. Den inkluderar svenska vin- och spritimportfirmor som arbetar över hela världen för att hitta sina viner och andra produkter som de marknadsför och säljer till svenska konsumenter. Den inkluderar svenska destillerier och bryggerier, vars tillväxt syns över hela landet där de skapar värde och stolthet när de förvandlar råvaror till prisbelönta svenska drycker. En del av dem arbetar främst eller enbart mot den svenska marknaden och de svenska konsumenterna, medan andra också satsar på export.

I  ”Faktabanken” nedan finns fakta om branschen, om regelverket som gäller för våra produkter, om alkoholpolitiken och vad som gäller för att kunna blir en kommersiell aktör.

Under ”Rapporter från SVL” nedan har vi samlat rapporter som SVL tagit fram eller låtit någon annan ta fram på uppdrag av SVL.

Branschtermometer” är en samling över ett antal ”polls” om aktuella ämnen relaterade till SVL:s frågor som varit publicerade på SVL:s hemsida senaste året. Gå gärna in och tyck till!

På sidan ”Remissyttranden” kan du ta del av ett antal remissyttranden som SVL skickat in till berört departement de senaste åren.

Tveka inte att kontakta vårt kansli om du har frågor.