SVL firar 20 år

|Nyhet
Den 14 november samlades representanter från branschen, opinionen och politiken för ett fullspäckat program för att fira SVL 20 år.

Den 14 november samlades representanter från branschen, opinionen och politiken för ett fullspäckat program för att fira SVL 20 år.

SVL grundades 1998 med uppdraget att aktivt verka för alkoholpolitiska och marknadsmässiga villkor som tillvaratar såväl branschens kommersiella intressen som de sociala hänsyn som följer av hantering av alkoholhaltiga drycker.

SVL representerar idag en näring som engagerar på många sätt. Vi är en del av jordbruket, industrin, handeln, restaurang- och besöksnäringen, bemärkelsedagar och måltidskulturen. Och så är vi även del av kretsloppet inte minst via glasåtervinning.

Den 14 november hade vi glädjen att samlas kring viktiga frågor som rör vår bransch och vårt ansvar och diskutera hur vi möter framtiden. Vi hade glädjen att ha med oss en rad spännande talare under dagen. Bland dessa fanns bland andra George Soleas VD för det kanadensiska monopolet LCBO, Sofia Ulver Docent vid Företagsekonomiska institutionen i Lund och Kerem Yazgan Kommunikations- och hållbarhetschef på Axel Johnson AB.

Se bilder från dagen här

Fler nyheter

SVL Seminarium – Alkoholmonopolet i en digital verklighet 24/09

|Nyhet

Den svenska e-handeln omsätter i dag över 70 miljarder årligen och växer starkt. I takt med att allt fler företag levererar direkt till kund har konkurrensen blivit allt hårdare, inte minst från utländska aktörer. Konsumenters förväntningar på bekväma och snabba … Läs mer

Tänk på vilken alkohol du dricker i sommar

|Nyhet

Midsommar och semester står för dörren. Vid dessa tillfällen ökar alkoholkonsumtionen bland unga och vuxna. Att avnjuta ett glas vin eller en drink i sociala sammanhang, med måttfullhet och medvetenhet om dryckernas innehåll och effekter, är inte fel. Ett stort … Läs mer

Prata om Alkohol på Matdagen 2019

|Nyhet

Den 9 maj samlades den svenska livsmedelsbranschen för Matdagen på Moderna Muséet i Stockholm för att gemensamt ta sig an en av vår tids mest angelägna frågor, folkhälsan. Matdagarna handlade om hur industrin kan bidra till goda levnadsvanor, sprida evidensbaserad … Läs mer