Kritik mot Kalla Fakta: ”Blåser upp en icke-befintlig risk!”

|Kommentar

I programmet ”Gift i Glaset” behandlar Kalla Fakta tillsatser och rester av bekämpningsmedel i vin. Branschen reagerade mot den orättvisa och felaktiga bild som gavs och får nu stöd av både forskare och läkare. Läkaren från Lund som medverkade i programmet anser sig felaktigt använd och säger att det i samband med intervjuen inte framgått vad journalisten var ute efter. Ytterligare en forskare säger att Kalla Fakta ”Blåst upp en icke-befintlig risk”. Som många konstaterat måste man dricka flera hundra liter vin om dagen för att nå upp i farliga nivåer. Då har man redan dött av alkoholförgiftning.

Lyssna på programmet här!

Fler nyheter

SVL i debatt: Sluta att höja skatten på alkohol

|Nyhet

Med högre skatter på alkohol minskar försäljningen på Systembolaget – men då ökar inköp på andra sätt. Det ökar inte statens skatteintäkter, skriver Joel Furvik och Anna-Karin Fondberg. De senaste 15 månaderna har skatten på alkohol höjts två gånger. Skatten på … Läs mer

Låt inte Valborg bli ditt barns första fylla

|Nyhet

Vid Valborg dricker många ungdomar alkohol för första gången. Både skolor och hem har en avgörande roll i att försena denna debut. Fred Nyberg, professor emeritus i biologisk beroendeforskning, delar råd för att stärka ungdomars motståndskraft mot alkohol.  Under ungdomsåren … Läs mer

Är du SVL:s nya VD?

|Nyhet

Vi söker en dynamisk och strategiskt inriktad VD som kan leda och driva Sprit och Vinleverantörsföreningen (SVL) och vår fortsatta utveckling. Du kommer agera proaktivt och aktivt arbeta för att sätta agendan inom branschen där monopolets fortsatta roll och den … Läs mer

Höga betyg till Prata om Alkohols skolmaterial

|Nyhet

Prata om Alkohols återkommande lärarenkät visar att skolmaterialen motsvarar förväntningarna från användarna. Här följer några av resultaten: 93 % av Prata om Alkohols användare rekommenderar materialen till andra som jobbar i skolan. 91 % anser att Prata om Alkohols material kan påverka ungdomar att senarelägga … Läs mer