SVL i Almedalen 2018

|Nyhet
SVL kommer i år att vara på plats under Almedalsveckan för att bevaka viktiga frågor för branschen. Vi kommer även att arrangera två frukostseminarier den 3 och 4 juli.

SVL kommer i år att vara på plats under Almedalsveckan för att bevaka viktiga frågor för branschen. Vi kommer även att arrangera två frukostseminarier den 3 och 4 juli.

Tisdagen en 3 juli på Campus Gotland, Kaserngatan 1 i Visby kl 08:30-09:30 i Sal D:24. ”När lagen inte räcker till – hur kan vi förändra attityder och värderingar?” Initiativet Prata Om Alkohol, Sveriges Elevkårer, RFSU och Riksidrottsförbundet diskuterar utmaningar och möjligheter med värdegrundsarbete för att uppnå förändring och långsiktiga förbättringar i skolan och inom idrotten. Vi väcker frågor kring samhällsaktörernas roller och politikens ansvar. Läs mer om programmet här

Onsdagen den 4 juli på Aktuell Hållbarhets Arena, Gotlands museum, Strandgatan 14 i Visby kl 08:00-08:45. ”Från tvärnit till samarbete” tillsammans med Sveriges Bryggerier och Systembolaget. Dryckesbranschens Klimatinitiativ är ett samarbete mellan Sprit & Vinleverantörsföreningen, Systembolaget och Sveriges Bryggerier. Alla i branschen, konkurrenter eller inte, vinner på att hitta bästa vägen framåt. Hur skapar man konsensus och hur hittar man minsta gemensamma nämnare? Läs mer om Programmet här

Fler nyheter

Dryckesbranschen fortsätter att minska sina klimatutsläpp

|Nyhet

Dryckesbranschens Klimatinitiativ (DKI) samlar 52 dryckesföretag som tillsammans rapporterar sina klimatutsläpp. Nu är 2024 års rapport här och den visar att branschens miljöarbete ger resultat.  Utsläppen per liter dryck har minskat från 0,19 till 0,18 kg CO2e sedan 2023, vilket … Läs mer

SVL:s branschdag 2025 gick av stapeln

|Nyhet

Den 7 maj arrangerade SVL sin branschdag på Spritmuseum i Stockholm med spännande paneler om allt från hur branschen mår och fokuset på den gröna omställningen till regleringar och innovationer i dryckesbranschen. De knappt 100 deltagarna fick möjlighet att lyssna … Läs mer

Nya Livsmedelsstrategin stärker dryckesnäringen

|Kommentar

Fredagen den 21 mars presenterade Regeringen Livsmedelsstrategin 2.0, som innehåller förslag och åtgärder för att stärka den svenska produktionen av mat och dryck. Strategin innehåller tre huvudsakliga fokusområden: Ökad robusthet i livsmedelskedjan Exportfrämjande Svensk kvalitet och gastronomi SVL välkomnar den … Läs mer