SVL firade 25 år!

|Nyhet
SVL grundades 1998 med uppdraget att aktivt verka för en samtida alkoholpolitik, hållbara affärsvillkor för branschen och sunda attityder till alkohol och konsumtion.

I 25 år har Sprit & Vinleverantörsföreningen således varit den samlande rösten för dryckesbranschen i Sverige. Det firade vi med en inspirerande eftermiddag den 27 april tillsammans med inbjudna gäster från såväl branschen, politiken som näringslivet.

Vi hade glädjen att ha med oss en rad spännande talare under dagen som belyste branschens, alkoholpolitikens och konsumtionsmönstrens utveckling fram till idag och det positiva vi kan ta med oss in i framtiden. Bland talarna fanns bland andra annat Fredrik Reinfeldt – fd statsminister och ordförande för MUF 1992-1995, Jonas Arnberg – detaljhandelsexpert och Richard Tellström – måltidsforskare.

Stort tack till alla som kom och förgyllde vårt firande!

Här kan du ta del av bilder från dagen.

Fler nyheter

2023 års undersökning om e-handeln med alkohol

|Pressmeddelande

E-handeln med alkoholhaltiga drycker följer övrig e-handel och minskar, visar den senaste e-handelsundersökningen genomförd av Kantar Public på uppdrag av Sprit & Vinleverantörsföreningen. Samtidigt ökar konsumenternas intresse för att prova e-handel av alkohol. Undersökningen, som genomfördes av Kantar Public i … Läs mer

Testa dina kunskaper om ansvarsfull alkoholkonsumtion!

|Nyhet

Branschens initiativ Drinkwise lanserar nu en Quiz för dig som vill testa dina kunskaper om ansvarsfull alkoholkonsumtion och måttfullt drickande. Initiativet är framtaget tillsammans med dryckesbranschkollegor i Europa och SpiritsEUROPE. Drinkwise är ett det svenska initiativet inom ramen för ”Responsible drinking … Läs mer