Kent Persson vald till ny ordförande för Sprit & Vinleverantörsföreningen

|Pressmeddelande

Kent Persson valdes den 30 maj till ny styrelseordförande för Sprit & Vinleverantörsföreningen (SVL). Kent Persson har en bakgrund som partisekreterare för Moderaterna 2012-2015 och var innan dess kommunalråd i Örebro. Kent är idag bland annat samhällspolitisk chef för fastighetsbolaget Heimstaden.

Kent valdes igår 30 maj enhälligt av SVL:s årsstämma till ny ordförande och efterträder därmed Emil Sallnäs som varit ordförande sedan 2021.

– Vi är mycket glada och stolta över att kunna välkomna Kent Persson till rollen som ny ordförande för SVL. Det har blivit allt tydligare att branschens framtid i hög grad avgörs på den politiska arenan och där ser vi att Kents bakgrund och erfarenheter kommer vara av stor betydelse för branschen framöver, säger Johan Hermansson, valberedningens ordförande.

I egenskap av alkoholnäringens representant i samhället har SVL en viktig roll att spela genom att kontinuerligt opinionsbilda, informera och bidra med vår kunskap. SVL:s uppdrag är att verka för en samtida alkoholpolitik, hållbara affärsvillkor för branschen och sunda attityder till alkohol och konsumtion.

– Jag är glad och hedrad över att årsstämman valt mig till ordförande för SVL. Dryckesbranschen är en spännande bransch med såväl möjligheter som utmaningar. Därför är det viktigt att SVL fortsätter vara en stark röst för branschen. Jag ser framemot att tillsammans med styrelsen, medlemmarna och kansliet fortsätta lyfta näringens betydelse med politiken, civilsamhället och kunderna, säger Kent Persson.

Följande styrelse valdes på SVL:s ordinarie årsstämma den 30 maj:

Ordförande
Kent Persson

Ledamöter
Carl-Johan Svaton, Arvid Nordquist HAB
Helena Lindquist, Anora AB
Emil Sallnäs, Viva Wine Group
Paula Eriksson, The Absolut Company
Christian Jolinder, Nigab
Thea Hammerskov, Diageo Nordics
Christof Von Heincz, Spring Wine & Spirits
Karolina Järnblad, Pernod Ricard Sweden
Ewa Wirström, Domaine Wines

För vidare frågor kontakta:

Kent Persson, nyvald ordförande
070 875 86 41
kent@kentpersson.se

Johan Hermansson, valberedningens ordförande
070 315 10 64
johan@hermanssonco.se

Fler nyheter

Anna De Geer lämnar VD-posten i SVL

|Nyhet

Styrelsen i SVL och Anna De Geer har i samråd enats om att Anna efter 7 år som VD för SVL avslutar sin anställning den 23 februari. Nu är det passande läge för ett nytt ledarskap. Anna De Geer har … Läs mer

Den 8/12/2023 träder nya regler om märkning av vin i kraft

|Nyhet

Från och med idag den 8 december ska allt vin och aromatiserat vin som produceras efter den 8 december 2023 och som säljs på den europeiska marknaden märkas med kalorier och allergener direkt på flaskan. Ingrediens- och näringsdeklaration kan däremot … Läs mer