Erika Nylander ny VD i SVL

|Pressmeddelande

Erika Nylander, 36, har utsett till ny VD i Sprit & Vinleverantörsföreningen (SVL). Hon tillträder sin nya post den 1 maj. Sedan sju år har Erika Nylander arbetar som medieanalytiker och gruppchef på Observer Sverige. Efter akademiska examina i svenska och historia inledde Erika Nylander sin karriär som lärare. Så småningom sadlade hon om och vidareutbildade sig inom journalistik, kommunikation och marknadsföring. Hon skaffade sig också utbildning för att förkovra sig i EU-frågor och var en tid verksam i den europeiska bryggeriorganisationen i Bryssel.

 

– Erika kommer in i vår värld i ett läge som präglas av föränderlighet när det gäller alkoholpolitik och konsolidering inom branschen. Vi räknar med att hon blir en kraftfull resurs för tillverkare och importörer av sprit och vin, säger SVLs ordförande, Meg Tivéus.

Bertil Swartz, som varit med sedan starten av SVL 1998 och har 26 år i alkoholnäringen bakom sig, lämnar VD-posten i SVL med pension i samband med Erika Nylanders tillträde.

Ytterligare upplysningar: Meg Tivéus, tel 070-690 78 80

Fler nyheter

Dryckesbranschen fortsätter att minska sina klimatutsläpp

|Nyhet

Dryckesbranschens Klimatinitiativ (DKI) samlar 52 dryckesföretag som tillsammans rapporterar sina klimatutsläpp. Nu är 2024 års rapport här och den visar att branschens miljöarbete ger resultat.  Utsläppen per liter dryck har minskat från 0,19 till 0,18 kg CO2e sedan 2023, vilket … Läs mer

SVL:s branschdag 2025 gick av stapeln

|Nyhet

Den 7 maj arrangerade SVL sin branschdag på Spritmuseum i Stockholm med spännande paneler om allt från hur branschen mår och fokuset på den gröna omställningen till regleringar och innovationer i dryckesbranschen. De knappt 100 deltagarna fick möjlighet att lyssna … Läs mer

Nya Livsmedelsstrategin stärker dryckesnäringen

|Kommentar

Fredagen den 21 mars presenterade Regeringen Livsmedelsstrategin 2.0, som innehåller förslag och åtgärder för att stärka den svenska produktionen av mat och dryck. Strategin innehåller tre huvudsakliga fokusområden: Ökad robusthet i livsmedelskedjan Exportfrämjande Svensk kvalitet och gastronomi SVL välkomnar den … Läs mer